Contacts
Fysioakustinen tuoli
Copyright 2013 Barodata ZoroSan
Helsinki, Finland
Tel: +358 40412 2012
Fysioakustinen hoito eli matalataajuinen värähtely hoito

Fysioakustiikalla tarkoitetaan matalataajuisen äänivärähtelyn (27-113 Hz) johtamista ihmiskehoon terapeuttisessa tarkoituksessa. Fysioakustista hoitoa käytetään jo laajalti Suomessa, Englannissa, Saksassa, USA:ssa ja useissa muissa maissa työterveydenhoidossa, urheilulääketieteessä ja –valmennuksessa, biofeedback-terapiassa, psykoterapiassa sekä vanhus- ja vammaiskuntoutuksessa. Myös monet yksityiset käyttäjät ovat havainneet menetelmän tehon mm. stressiperäisten oireiden, kuten unettomuuden, kiputilojen, lihasjännityksien ja kohonneen verenpaineen hoidossa.

Siniääni

Fysioakustisessa menetelmässä käytetään matalajaksoista siniääntä, jonka taajuus vaihtelee välillä 27-113 Hz. Siniääni on mahdollisimman yksinkertaista akustista informaatiota. Se sisältää vain yhden ääniaallon. Matalan siniäänen etuja ovat hyvä läpäisykyky, tasainen stimulaatiovaikutus ja tarkka kontrolloitavuus.

Fysioakustista laitteistoa varten on suunniteltu elektroniikkayksikkö, jonka avulla on mahdollista tuottaa kullekin kudostyypille ihanteelliset taajuudet ja kohdentaa nämä halutulle kehon alueelle. Suomen Fysioakustiikka Oy on kansainvälisesti patentoinut fysioakustisessa menetelmässä hyödynnettävän äänenkiertovaihtelun.

Fysioakustinen hoito

Hoidot voivat olla joko rentouttavia tai eri tavoin aktivoivia ohjelmia, yksilöllisten tarpeiden mukaan. Fysioakustiseen hoitoon voidaan kuulokkeiden kautta lisätä musiikkia tai puhuttuja ohjeita.

Fysioakustiseen hoitoon tuleminen on helppoa. Tavallisesti yksi hoitokerta on 10 – 40 minuutin mittainen. Tavoitteista riippuen hoitokertojen määrä voi vaihdella viidestä viiteentoista.
Barodata